Pistachestamppot

Tijd voor een lekkere, eenvoudige stamppot! Deze pistachestamppot is romig, een beetje verrassend door de pistachenoten en gewoon heerlijk voor een cozy avond.

⏰ 30 minuten

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Het is makkelijk te maken en toch net even anders dan de standaard stamppot. Perfect om eens uit te proberen.

Ingrediënten:

 

  • 500 g kruimige aardappelen
  • 100 ml melk of room

  • 25 g boter

  • Zout en peper naar smaak

  • 50 g gepelde pistachenoten

  • Optioneel: een klein handje verse peterselie

     

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn (ongeveer 15–20 minuten). Giet af en stoom ze droog.

  2. Stamp de aardappelen fijn met de melk (of room) en boter. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Meng de helft van de gehakte pistachenoten door de stamppot.

  4. Schep de stamppot in een kom en garneer met de overige pistachenoten en eventueel de verse peterselie.

Ook leuk:

Ontbijt l 10M

Hoofdgerechtl 35M

Tussendoortje l 190M

Snickerdoortje

Tussendoortje l 45M