Pistachestamppot
Tijd voor een lekkere, eenvoudige stamppot! Deze pistachestamppot is romig, een beetje verrassend door de pistachenoten en gewoon heerlijk voor een cozy avond.
⏰ 30 minuten
Het is makkelijk te maken en toch net even anders dan de standaard stamppot. Perfect om eens uit te proberen.

Ingrediënten:
- 500 g kruimige aardappelen
-
100 ml melk of room
-
25 g boter
-
Zout en peper naar smaak
-
50 g gepelde pistachenoten
-
Optioneel: een klein handje verse peterselie
Bereidingswijze:
-
Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn (ongeveer 15–20 minuten). Giet af en stoom ze droog.
-
Stamp de aardappelen fijn met de melk (of room) en boter. Breng op smaak met zout en peper.
-
Meng de helft van de gehakte pistachenoten door de stamppot.
-
Schep de stamppot in een kom en garneer met de overige pistachenoten en eventueel de verse peterselie.