Truffelstamppot

Het is koud buiten, dus tijd voor iets warms en romigs. Deze truffelstamppot voelt luxe door de truffel, maar is eigenlijk heel eenvoudig te maken

⏰ 25 minuten

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Romige aardappelpuree en een beetje kaas en truffel, meer heb je soms niet nodig om een cozy avond compleet te maken.

Ingrediënten:

 

 

  • 500 g kruimige aardappelen

  • 100 ml melk

  • 25 g boter

  • 25 g truffelolie

  • 12 g geraspte Parmezaanse kaas

  • ½ truffel

  • Zout en peper naar smaak

  • Optioneel: een klein handje verse peterselie


 

 

Bereidingswijze:

 

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn (ongeveer 15–20 minuten).

  2. Giet de aardappelen af en stoom ze kort droog.

  3. Verwarm de melk en boter in een steelpan.

  4. Stamp de aardappelen fijn en voeg de warme melk en boter toe.

  5. Meng de truffelolie en Parmezaanse kaas erdoor.

  6. Breng op smaak met zout en peper.

  7. Schep de stamppot op de borden en garneer met plakjes truffel en eventueel wat peterselie.

 

Ook leuk:

Hoofdgerecht l 30M

Hoofdgerecht l 35M

Hoofdgerecht l 30M

Snickerdoortje

Tussendoortje l 45M