Truffelstamppot
Het is koud buiten, dus tijd voor iets warms en romigs. Deze truffelstamppot voelt luxe door de truffel, maar is eigenlijk heel eenvoudig te maken
⏰ 25 minuten
Romige aardappelpuree en een beetje kaas en truffel, meer heb je soms niet nodig om een cozy avond compleet te maken.

Ingrediënten:
-
500 g kruimige aardappelen
-
100 ml melk
-
25 g boter
-
25 g truffelolie
-
12 g geraspte Parmezaanse kaas
-
½ truffel
-
Zout en peper naar smaak
-
Optioneel: een klein handje verse peterselie
Bereidingswijze:
-
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn (ongeveer 15–20 minuten).
-
Giet de aardappelen af en stoom ze kort droog.
-
Verwarm de melk en boter in een steelpan.
-
Stamp de aardappelen fijn en voeg de warme melk en boter toe.
-
Meng de truffelolie en Parmezaanse kaas erdoor.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Schep de stamppot op de borden en garneer met plakjes truffel en eventueel wat peterselie.