Smeuïg lekker
Smeuïg lekker is een onweerstaanbaar dessert. Een rijk en luchtig chocoladetaartje, met lagen en verse frambozen. Dit toetje is een perfecte balans van intens chocoladegenot en een frisse, fruitige twist. Het resultaat? Een perfect dessert voor een speciale gelegenheiden, of gewoon om jezelf eens lekker te trakteren!
⏰ 75 minuten.
Hoe maak je een traktatie vol chocoladeplezier? Het is eenvoudiger dan je denkt! Deze gezonde chocoladetaart, met zijn romige chocolade en een frisse touch van frambozen, is de perfecte manier om jezelf of anderen te verwennen.

Ingrediënten:
-
200 g amandelmeel
-
50 g cacaopoeder
-
2 rijpe bananen
-
3 eieren
-
80 ml ahornsiroop of honing
-
2 tl bakpoeder
-
1 tl vanille-extract
-
100 ml ongezoete amandelmelk
-
Snufje zout
-
100 g pure chocolade (minstens 70% cacao)
-
2 el kokosolie
-
Handvol verse frambozen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een springvorm (20 cm) met bakpapier of vet in met kokosolie
- Meng in een kom het amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout goed door elkaar
- Klop de eieren los en voeg de geprakte bananen, amandelmelk, vanille-extract en ahornsiroop toe. Roer alles goed door elkaar tot een glad beslag
- Voeg de droge ingrediënten beetje bij beetje toe aan de natte ingrediënten en meng tot een glad beslag
- Giet het beslag in de voorbereide springvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt. Laat de taart volledig afkoelen
- Smelt de pure chocolade met de kokosolie au bain-marie. Roer het glad en laat het een beetje afkoelen, zodat het nog vloeibaar is maar niet te heet
- Giet de gesmolten chocolade over de afgekoelde taart en strijk het uit met een spatel. Garneer met verse frambozen voor een frisse, fruitige toets
- Laat de chocoladetopping een beetje opstijven en serveer met extra frambozen aan de zijkant
Maak jouw eigen website met JouwWeb