Andijviestamppot met gehakt
Soms heb je van die dagen dat je gewoon verlangt naar een bord vol comfortfood. Deze andijviestamppot is precies zo’n gerecht: romig, hartig en met een lekkere krokante kaaslaag uit de oven. Perfect om je op te warmen als het buiten wat kouder wordt.
⏰ 45 minuten
De frisse, knapperige andijvie wordt samen met smeuïge aardappelpuree en gekruid gehakt gemengd tot een heerlijke stamppot. Even gratineren in de oven en je hebt een ovenschotel die iedereen aan tafel blij maakt.

Ingrediënten:
-
500 g kruimige aardappelen
-
250 g verse andijvie
-
200 g rundergehakt
-
½ ui, fijngesnipperd
-
½ teentje knoflook
-
75 ml melk
-
25 g roomboter
-
75 g geraspte kaas
-
½ tl mosterd
-
½ tl paprikapoeder
-
Zout en peper naar smaak
-
Optioneel: beetje paneermeel voor extra crunch
Bereidingswijze:
-
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water met een snuf zout in ca. 20 minuten gaar.
-
Giet af, voeg melk en boter toe en stamp tot een romige puree. Breng op smaak met mosterd, peper en zout.
-
Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan.
-
Fruit de ui en knoflook kort, voeg het gehakt toe en bak rul.
-
Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
-
Roer de gesneden andijvie door de warme puree, zodat deze iets slinkt maar knapperig blijft.
-
Schep het gehakt door de stamppot en verdeel dit mengsel in een kleine ingevette ovenschaal.
-
Strooi de geraspte kaas erover (eventueel met wat paneermeel).
-
Bak de schaal ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C, tot de kaas mooi goudbruin is.