Nachosstamppot
Hou jij ook zo van de crunch van nacho’s? En ben je überhaupt dol op die hartige snack? Dan is deze stamppot een leuke twist om eens te proberen. Zachte puree krijgt extra pit van paprika, maïs en een beetje groene peper. En met de nachochips bovenop wordt het helemaal compleet
⏰ 35 minuten
En het leuke is: je zet het zo op tafel, schept er een beetje zure room over en strooit wat koriander erop. Lekker, knapperig en precies zoals de snack nachos!

Ingrediënten:
- 500 g aardappelen
-
100 ml melk of room
-
25 g boter
-
Zout en peper naar smaak
-
100 g gekookte ham
-
75 g geraspte kaas (bijv. cheddar of een mix)
-
½ zak tortillachips
-
50 ml zure room
-
1 jalapeño peper
-
Een klein handje verse koriander
-
1 tl paprikapoeder
-
½ tl komijnpoeder
-
½ tl chilipoeder (optioneel, voor extra pit)
Bereidingswijze:
- Kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn. Giet af en stoom droog.
-
Stamp de aardappelen tot een gladde puree met melk (of room) en boter. Roer de paprikapoeder, komijn en chilipoeder erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
-
Schep de stamppot in een kom of op borden.
-
Verdeel de ham over de stamppot.
-
Strooi de geraspte kaas erover en laat het smelten (eventueel kort onder een hete grill).
-
Top af met verkruimelde tortillachips, een lepel zure room, plakjes jalapeño en verse koriander.