Nachosstamppot

Zin in een stamppot die net even anders is? Probeer dan eens pompoenstamppot! Romige aardappelpuree krijgt een zoete, zachte twist door de pompoen, terwijl een beetje kruidigheid en eventueel uitgebakken spekjes het helemaal afmaken.

⏰ 30 minuten

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Je zet het op tafel en het ruikt meteen uitnodigend. De combinatie van romig en zacht maakt het helemaal af

Ingrediënten:

 

  • 500 gram kruimige aardappelen
  •  300 gram pompoen (bijv. flespompoen)
  • 50 ml melk
  • 25 gram boter
  • 50 gram spekblokje
  • 25 gram pompoenpitten
  • Handjevol verse spinazie of boerenkool
  • Zout en peper 
  • Eventueel wat geraspte nootmuskaat

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen en pompoenblokjes samen in een pan met water en een beetje zout tot ze gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten).
  2. Bak ondertussen de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig uit. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bewaar het spekvet in de pan.
  3. Rooster de pompoenpitten in het spekvet tot ze beginnen te poffen. Haal ze uit de pan en zet apart.
  4. Giet de aardappelen en pompoen af en stoom ze droog.
  5. Stamp de aardappelen en pompoen fijn met een stamper.
  6. Verwarm de melk en boter in een steelpannetje. Voeg dit toe aan de stamppot en roer tot een gladde massa.
  7. Roer de spinazie of boerenkool door de stamppot en laat het slinken.
  8. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en eventueel wat nootmuskaat.
  9. Schep de stamppot op de borden en garneer met de spekblokjes en eventueel pompoenpitten.

Ook leuk:

Hoofdgerecht l 35M

Tussendoortje l 190M

Snickerdoortje

Tussendoortje l 45M