Snickerdoortje

Dit gezonde Snickerdoortje is een onweerstaanbaar tussendoortje met pure chocolade, romige pindakaas en knapperige noten. Een voedzame twist op het klassieke comfort food, die gegarandeerd in de smaak valt!

⏰ 1 uur en 10 minuten.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Hoe maak je dit gezonde Snickerdoortje? Het is echt een eitje! Dit tussendoortje, met zijn romige pindakaas, knapperige noten en pure chocolade, is een verantwoorde draai aan de klassieke Snicker. Het is perfect voor als je zin hebt in iets lekkers en voedzaams, en het zal gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren!

Ingrediënten: 

Ingrediënten:

  • 200 g pure chocolade (min. 70% cacao)
  • 100 g 100% pindakaas
  • 2 eetlepels honing
  • 50 g gemengde noten (zoals amandelen, cashewnoten of pinda’s)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zeezout

Bereidingswijze:

  1. Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron (30 seconden per keer, goed roeren).
  2. Meng in een kom de pindakaas, honing (of ahornsiroop) en vanille-extract tot een gladde massa.
  3. Voeg de gehakte noten toe aan het pindakaasmengsel en roer goed door.
  4. Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier en verdeel eerst de gesmolten chocolade als bodem.
  5. Schep het pindakaas-notenmengsel erover en strijk het gelijkmatig uit.
  6. Giet de rest van de gesmolten chocolade eroverheen en werk af met een snufje zeezout.
  7. Zet de bakvorm minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  8. Snijd in blokjes en serveer!

Ook leuk: