Paascheesecake
Deze paascheesecake is een mooie toevoeging aan je paasbrunch – fris, romig en vol van smaak. De klassieke cheesecake krijgt een lichte draai door de frisse smaak die goed bij de lente past. De romige vulling op een krokante bodem wordt afgemaakt met een topping van kleurrijke bessen en citrusvruchten. Een perfecte keuze voor een gezellige en smaakvolle paasbrunch!
⏰ 4 uur en 30 minuten.
Hoe maak je paascheesecake? Het is heel eenvoudig! Deze frisse, romige taart met een krokante bodem en een kleurrijke topping van bessen en citrusvruchten is perfect voor de paasbrunch. Een lekkere balans van zoet en frisheid!

- 150 gram volkoren biscuits
- 50 gram kokosolie, gesmolten
- 200 gram magere kwark
- 200 gram Griekse yoghurt
- 200 gram verse roomkaas light
- 3 eetlepels honing
- Sap en rasp van 1 citroen
- 2 theelepels vanille-extract
- 3 gelatineblaadjes
- Gele voedingskleurstof @droetker
- 100 verse blauwe bessen
- Kleine eetbare bloemen (optioneel)
- Verse rozemarijn of dille
Bereidingswijze voor Paascheesecake:
- Verkruimel de volkoren koekjes in een keukenmachine of doe ze in een zak en plet ze met een deegroller.
- Meng de koekkruimels met de gesmolten kokosolie tot een kruimelig mengsel.
- Druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem van een springvorm (ongeveer 20 cm) bekleed met bakpapier.
- Zet de vorm in de koelkast om op te stijven terwijl je de vulling maakt.
- Week de gelatineblaadjes in koud water volgens de instructies op de verpakking.
- Meng in een kom de magere kwark, Griekse yoghurt en roomkaas light tot een glad mengsel.
- Voeg de honing, citroensap en -rasp en vanille-extract toe en meng goed.
- Verwarm de geweekte gelatineblaadjes in een kleine pan op laag vuur tot ze volledig zijn opgelost (of volg de instructies voor agar-agar).
- Roer de opgeloste gelatine door het cheesecake mengsel.
- Voeg een paar druppels gele voedingskleurstof toe en meng goed om de vulling een mooie gele kleur te geven (optioneel).
- Giet het cheesecake mengsel over de bodem in de springvorm en strijk het glad.
- Laat de cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, of bij voorkeur een hele nacht.
- Haal de cheesecake uit de koelkast en verwijder voorzichtig de springvorm.
- Verspreid de verse blauwe bessen over de bovenkant van de cheesecake.
- Garneer met kleine eetbare bloemen en verse kruiden voor een feestelijk effect.
Maak jouw eigen website met JouwWeb